TopEnergy.dk
Privat Virksomhed Offentlig

Privat

Herunder finder du links til dig der overvejer at købe solceller privat:

Virksomhed

Hvis du ønsker at købe solceller til din virksomhed, kan du læse om det her:

Offentlig

Offentlige institutioner kan også have glæde af solceller. Herunder er et par nyttige links til mere information:

Om solcelleanlæg

Et solcelleanlæg består af to dele – solcellepaneler og inverter. Solcellepanelet omsætter solens lys til jævnstrøm, og en inverter der omdanner elektriciteten fra jævnstrøm til vekselstrøm. Inverteren indeholder tillige styrings- og datafunktion for optimering af produktionen og registrering af produktionen.

Solcellepaneler

Solcellepaneler består af en række celler, der loddet sammen og lamineret mellem bagplade af plast og en forplade af hærdet glas. Der er 4 betydende producenter af solceller i verden. Cellerne fremstilles i forskellige typer og kvaliteter og handles på råvarebørser. Der findes grundlæggende 3 typer af solceller: Tyndfilm, monokrystallinske og polykrystallinske. Paneler baseret på monokrystallinske celler er de mest effektive i vores nordlige del af verden.

Modsat producenterne af celler, er der mange tusinde producenter som samler og forbinder solceller til solcellepaneler. Ca. 70% af produktionen af solcellepaneler foregår i Østen. Det er også her vores leverandør af solcellepaneler som er Titan PV., Ltd. bor.

Solcellepaneler fra TopEnergy, er baseret på monokrystallinske celler af højeste kvalitet (til montering på bygninger). Vores paneler fremstilles på en topmoderne fabrik efter de højeste standarder som er certificeret efter ISO 9001, ISO 14001, og ikke mindst TÜV. Du kan besøge vores fabrikants hjemmeside på www.titanpv.com

Der ydes 10 års produktgaranti og der ydes en effektgaranti på 90 % effekt efter 10 år og en effektgaranti på 80 % efter hele 25 år.

Vi har valgt at satse på paneler, som er helt sorte, således, at både bagpladen og rammerne samt de underliggende montagebeslag er sorte. Dette giver efter de flestes mening, det pæneste udtryk når det færdige solcelleanlæg er monteret på taget.

Inverter

TopEnergy samarbejder med de førende leverandører af invertere, hvilke betyder, at vi altid kan finder lige netop den inverter der passer til det konkrete antal paneler, placering og styringsbehov. Vi anvender invertere fra bl.a. Danfoss, tyske SMA Solar Technology og østrigske Fronius Invertar. Som udgangspunkt ydes der 5 års fuld produktgaranti, hvilket for de fleste typer kan udvides op til 20 år.

Hvor længe holder et solcelleanlæg?

Solceller har en rigtig lang levetid og der findes anlæg i dag der har været i drift i mere end 30 år. Cellerne taber lidt effekt i takt med tiden og man må forvente at produktionen kan falder med ca. 0,2 % pr år. Inverteren kan man forvente holder 20 til 30 år, lidt afhængig af den enkelte type, belastning og placeringen. For de fleste invertere kan garantien udvides til 20 år ved tilkøb.

Hvordan placeres et solcelleanlæg?

Der er en del forskellige hensyn der skal afvejes når solcelleanlæg skal placeres. Anlægget skal afstemmes efter ejendommens fysiske rammer og det visuelle og arkitektoniske udtryk ikke. Anlægget kan placeres på hovedhuset, men kan i mange tilfælde med fordel placeres på garager, driftsbygninger eller endda fritstående på jorden.

Den største effekt på anlægget opnår man, når panelerne placeres mod syd, med en hældning i forhold til vandret på 40 grader. Placeres panelerne mod øst/vest, nedsættes effekten med ca. 10 % i forhold til effekten ved en placering mod syd. Se i øvrigt figuren, der angiver hvor mange procent man opnår ved forskellige placeringer af anlægget.

Anlæggets komponenter

Anlæggets 2 komponenter

Billede 1:Et solcelleanlæg best&år af solcellepaneler og inverter. Inverteren tilsluttes el-tavlen og dermed det almindelige el-net.

Solceller

Billede 2:Solpaneler fra TopEnergy er som standard helt sorte og syner på taget som en samlet sort flade.

Et solcelleanlægs inverter skal vælges i forhold til anlæggets størrelse og placering for at få den optimale produktion. På illustrationerne er vores mest anvendte invertere.

Danfoss inverter

Billede 3:Danfoss TLX6k + Pro. Produceret af Danfoss og denne model anvendes til 6 kW-anlæg.

Fronius inverter

Billede 4:Fronius IG Plus 6.0. Produceret i Østrig og denne model anvendes til 6 kW-anlæg.

SMA inverter

Billede 5:SMA 6000 kW. Produceret i Tyskland og denne model anvendes til 6 kW-anlæg.

www.topenergy.dk Tlf: 22 25 31 00 - Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net